• Dbajme o bezpečnosť!

          • Žiadame rodičov,  žiakov, deti a rovnako šoférov prechádzajúcich popri škole, aby zvýšili pozornosť a dbali o bezpečnosť svoju i detí navštevujúcich ZŠ s MŠ Horné Orešany. V dôsledku uzatvorenia mosta sa pred školou niekoľkonásobne zhustila premávka, čím vzrástlo riziko vzniku úrazu.

            Prosíme vás o zvýšenie opatrnosti pri prechádzaní cez Športovú ulicu, o zvýšený dozor nad deťmi, ktoré veziete do a zo školy či škôlky. Tiež vás žiadame, aby ste neparkovali na krajnici, čím sa cesta zužuje a zvyšuje sa možnosť nehody.

            Ďakujeme!

             

          • Informácie k zápisu do 1. ročníka šk. roka 2023/2024

          • Dodatočné informácie k zápisu do 1. ročníka

            Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť. 

            V šk. roku 2023/2024 sa zapisujú  deti narodené od 1.9.2016 do 31.8.2017. 

            Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť svoje dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky.

             

            Zápis sa tento rok uskutoční 17. 4. 2023 od 13:30-16:00 hod.

             podľa časového harmonogramu.

            Na zápis prichádzajú  zákonní zástupcovia  spolu s dieťaťom.

            Rezervujte si konkrétny čas zápisu.

             

            Ako prebieha prihlasovanie a zápis:

            Poprosíme vyplniť elektronickú prihlášku na stránke školy zshoresany.edupage.org (v hornej hlavnej lište – elektronická prihláška), najneskôr do 6. apríla 2023 do 12:00 hodNaskenujte/odfoťte do prihlášky aj rodný list dieťaťa a občianske preukazy oboch zákonných zástupcov z oboch strán. Prihlášku je treba vypĺňať aj s diakritickými znamienkami (dĺžne, mäkčene) podľa rodného listu a OP.

             

            Elektronická prihláška musí byť vyplnená v termíne do 6.4.2023 do 12:00.

             

            Po vyplnení elektronickej prihlášky – škola po skontrolovaní údajov zadaných v prihláške, prihlášku potvrdí a vytlačí. Neskôr prihlášku dá obom rodičom na podpis do MŠ Horné Orešany. Ak Vaše dieťa navštevuje inú MŠ, prihlášku vytlačte a podpísanú oboma rodičmi prinesiete k zápisu. Ak nemáte možnosť tlače, je NUTNÉ, aby sa zápisu zúčastnili obaja rodičia.

            V prípade akýchkoľvek otázok píšte na mail: zshorneoresany@gmail.com alebo volajte na t.č. 0911 534 017

             

            Deti, ktoré pokračovali v povinnom predprimárnom vzdelávaní, sa opätovne musia zúčastniť zápisu na školský rok 2023/2024.

             

            Pri zápise je potrebné predložiť k nahliadnutiu nasledujúce doklady:

            •    rodný list dieťaťa
            •    občiansky preukaz zákonného zástupcu
            •   v prípade dieťaťa, ktoré je v starostlivosti centra poradenstva a prevencie, doklad o odbornom posúdení pripravenosti dieťaťa na školu (ak ho v čase zápisu máte)

            •  ak je výkon rodičovských práv a povinností k maloletému dieťaťu upravený súdom, zákonný zástupca dieťaťa preukáže pri zápise zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti.

            • preukaz poistenca dieťaťa

            Čo je školská spôsobilosť?

            Školská spôsobilosť (zrelosť) je pripravenosť dieťaťa na zvládnutie určitých výchovno-vzdelávacích požiadaviek, súhrn psychických, fyzických a sociálnych schopností, ktorý dieťaťu umožňuje stať sa žiakom a je predpokladom absolvovania výchovno -vzdelávacieho programu základnej školy.

             

            Ak dieťa po dovŕšení 6. roku veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, môže rodič požiadať o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

            • Súčasťou takejto žiadosti je:
            • Odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast
            • Odporučenie príslušného Centra poradenstva a prevencie.


             

            Musí riaditeľ prijať dieťa do školy, do ktorej sa hlási?                         

            Riaditeľ školy je povinný prednostne prijať na plnenie povinnej školskej dochádzky žiakov, ktorí majú miesto trvalého pobytu v školskom obvode jeho školy,  a žiakov umiestnených v školskom zariadení alebo v inom zariadení na základe rozhodnutia súdu, ktorého sídlo sa nachádza v školskom obvode tejto spádovej školy, a to až do výšky maximálneho počtu žiakov v triede príslušného ročníka. Ak dieťa nemá trvalé bydlisko v školskom obvode školy, riaditeľ dieťa nemusí prijať.

             

            Riaditeľka vydá rozhodnutie o prijatí/neprijatí do 15.6.2023.

             

             

          • Bloková výučba - mediálny deň

          • V stredu 29. marca 2023 žiaci absolvovali Mediálny deň, počas ktorého pre nich bolo najprv pripravené divadlo v kultúrnom dome, kde Divadelné centrum odprezentovalo anglicko-slovenskú rozprávku koncipovanú ako učebnú pomôcku pre žiakov pod názvom Big Bang versus Stvorenie sveta.

            Na počiatku nebolo nič. Vôbec nič. Nebola ani zem, ani hviezdy, ani mesiac, ani tráva, ani moria, ani zvieratá, ani ľudia. Bola len tma a ticho. A v tej tme a v tom tichu žil Pán Boh. Stvorenie sveta je jeden z najzaujímavejších a najstarších príbehov. Rozpráva o tom, čo Boh stvoril za šesť dní: svetlo, zem, vodu, rastliny, zvieratá a napokon človeka. V predstavení uvideli nielen zázraky, ale aj to, ako vznikol vesmír, ako to, že slnko svieti vždy len na určitú časť planéty, prečo sú niektoré zvieratá len vo vode a iné len na suchu alebo vo vzduchu.

            Ďalej mali žiaci možnosť spoznať muzikál. Koncert prebiehal formou predstavenia sa muzikálového herca, ktorý žiakom porozprával o vzniku muzikálu, nahliadli do zákulisia a vzhľadom na videoprojekciu, kde bežali texty skladieb, formou karaoke sa mohli priamo zapojiť. Odzneli skladby z najznámejších slovenských a českých muzikálov ako Na skle maľované, Neberte nám princeznú, Hamlet, Rebelové, Cigáni idú do neba... Nakoniec si žiačky ôsmeho ročníka samostatne zaspievali s pánom gitaristom. Všetci odchádzali vyspievaní a s úsmevom.

            Mediálny deň hodnotíme veľmi pozitívne. Žiaci boli nadmieru spokojní.

          • Projekt Čerstvé hlavičky od Kauflandu

          • Čerstvé ovocie a zelenina zohrávajú významnú rolu v jedálničku každého človeka a majú veľký vplyv na vývoj detského organizmu. Preto sme sa rozhodli zabojovať s vašou pomocou o možnosť vyhrať raz týždenne počas celého školského roka dávku vitamínov pre žiakov našej školy. Zaregistrovali sme našu školu do piateho ročníka projektu Čerstvé hlavičky, cieľom ktorého je pozitívne vplývať na stravovacie návyky detí už od raného veku.

            Potrebujeme však vašu pomoc!

            Jediné, čo treba urobiť je, aby ste v dňoch od 20. apríla do 31. mája 2023 na stránke www.cerstvehlavicky.sk zaregistrovali pokladničné bločky z nákupu a hlasovali za Základnú školu s MŠ Horné Orešany.

            V mene našich žiakov vopred ďakujeme!

             

          • Výsledky volieb

          • Na základe hlasovania sa novými členkami rady školy stali:

            za ZŠ Miroslava Denkociová, Mgr. Katarína Boháčková a Katarína Obúlaná,

            za MŠ Júlia Štibraná.

          • Oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia, srdečne Vás pozývame na konzultačné rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v pondelok 20. marca 2023 v triedach žiakov v čase

            od 15:00 do 17:00 hod.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje