• Vianočná akadémia - zmena termínu

          • Z dôvodu chorobnosti žiakov sa termín Vianočnej akadémie presúva na 13. januára 2023, t.j. v piatok, o 17.00 hod. v Kultúrnom dome Horné Orešany.

            Všetci ste srdečne vítaní.

          • BETONÁRI prosia, ZAHLASUJTE!

          • HLASUJTE ZA NÁŠ PROJEKT, HLASUJTE ZA ŠPORT !

            PODPORTE STOLNÝ TENIS PRE DETI, MLÁDEŽ A DOSPELÝCH V OBCI HORNÉ OREŠANY !!!

            ..... Zapojili sme sa do výzvy Trnavskej župy "Tvoríme kraj" a s našim projektom sme postúpili do verejného ON LINE HLASOVANIA. AJ VÁŠ HLAS POMÔŽE K TOMU, aby sme získali dostatočnú podporu verejnosti a tým aj finančné prostriedky na zrealizovanie našich plánov!

            AKO HLASOVAŤ ???

            1. Navštívte náš web www.stolnotenisovyturnaj.eu  
            2. Prečítajte si postup a spôsob hlasovania a kliknite na hlasovaciu internetovú stránku https://tvorimekraj.trnava-vuc.sk, nájdite si projekt (zvoľte Trnava) s názvom - "O.Z. Betonári - stolný tenis pre dospelých, deti a mládež"
            3. Treba hlasovať za 3 projekty - za náš a hlasujte aj za ďalšie dva, inak je hlasovanie neplatné

            Pomôžte získať grant pre stolný tenis v Horných Orešanoch!

            Za získané finančné prostriedky plánujeme zakúpiť kompletné vybavenie pre stolný tenis v našej obci - nové stolnotenisové stoly, zábrany, sieťky …  zabezpečiť stolnotenisové turnaje pre deti a dospelých, vedenie detského stolnotenisového krúžku a zakúpiť nové dresy pre naše deti navštevujúce stolnotenisový krúžok.

            TOTO JE JEDNA Z MOŽNOSTÍ, AKO MÔŽETE KVALITU STOLNÉHO TENISU V NAŠEJ OBCI A V NAŠOM REGIÓNE PODPORIŤ A OVPLYVNIŤ AJ VY! HLASOVANIE PREBIEHA                                                                                    LEN DO 16. JANUÁRA 2023 do 23:59!

             

            ĎAKUJEME ZA KAŽDÝ VÁŠ HLAS!

          • Oznámenie o prerušení prevádzky v ZŠ

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Horné Orešany po odporúčaní RÚVZ v Trnave a schválení zriaďovateľom školy - Obcou Horné Orešany Vám oznamuje, že prevádzka v Základnej škole Horné Orešany bude prerušená v období od 16.12.2022 do 19.12.2022 /vrátane/ z dôvodu vysokej chorobnosti detí v ZŠ a v rámci preventívnych opatrení pre prípad pandémie chrípky v zmysle čl. 5 odborného usmernenia MŠ SR č. 15/2005-R.

             

            Prevádzka v základnej škole sa začne 20.12.2022, t.j. v utorok.

             

          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 8.12.2022 sa uskutočnilo školské kolo Dejepisnej olympiády. V školskom kole bolo prihlásených 6 deviatakov. Nakoniec súťažilo len 5 žiakov. Všetci žiaci sa stali úspešnými riešiteľmi. Prvenstvo pripadlo Jánovi Paprancovi, 2. miesto Dominike Slovákovej a 3. miesto získal Šimon Januščák.

            Gratulujeme!

            Janko a Dominika postupujú do Okresného kola Dejepisnej olympiády. Budeme im držať palce!

          • Hodina kódu

          • Dňa 12. 12. 2022 sa naši štvrtáci a jedna piatačka zúčastnili aktivity Hodina kódu. Rozvíjali si zručnosti pri riešení problémov, logické a algoritmické myslenie a tvorivosť. Počas hodiny sa rozprávali o tom, prečo je dobré vedieť programovať. A nezostali len pri rečiach! Naši žiaci naučili postavičky zo známej hry Minecraft pohybovať sa podľa pokynov. Navigáciou postavičiek si osvojili základné algoritmické a programátorské štruktúry. Hodina kódu je celosvetová akcia na podporu programovania. Jej cieľom je ukázať, že každý sa to môže naučiť a zistiť, že programovanie je zábava a stojí za to venovať sa informatike.

            Ďakujeme p. Hincovej za vedenie tejto aktivity a spestrenie vyučovania.

          • Vianočné oblátky

          • Minulý týždeň žiaci v ŠKD mali ďalší zážitkový deň. Vďaka pani vychovávateľkám a pani Oravcovej si vlastnoručne upiekli vianočné oblátky a popritom sa čo-to naučili o histórii tohto vianočného zvyku.

            Ďakujeme pani Oravcovej za sladké potešenie!

          • Výzva na týždeň

          • V poslednej dobe u nás v škole dochádza k častým "dopravným nehodám". Dôvodom je príliš vysoká rýchlosť žiakov, ktorí sa po schodisku alebo chodbách pretekajú ako o život. Aby sme predišli "ťažkým úrazom" vyhlasujeme výzvu  NEBEHÁME.

            Rovnako je zvláštnym zvykom bezdôvodne kričať na chodbách, v triedach počas prestávok alebo pobytu na WC. Aby sme predišli bolestiam uší a hláv, ostatných účastníkov vzdelávania vyhlasujeme výzvu NEKRIČÍME!

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje