• TalentCentrum Trnava

          • Každého žiaka trápi otázka, kam po škole. Dnes 25.4. 2023 si na ňu odpovedali ôsmaci, ktorí navštívili TalentCentrum v Trnave. Zaujímavým interaktívnym spôsobom sa dozvedeli o svojich prednostiach a talentoch, čo im výrazne pomôže pri voľbe povolania a strednej školy. Mnohí sa utvrdili v tom, čo už o sebe dávno vedeli, ale niektorí boli príjemne prekvapení, pretože o svojich výnimočných schopnostiach vôbec netušili. Veríme, že si odniesli množstvo užitočných informácií a výber strednej školy bude o rok pre nich hračkou.

          • Envirodeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Envirodeň.

            Dňa 21.4.2023 sa v rámci Environmentálneho dňa, na počesť dňa Zeme, žiaci 1. a 2. stupňa zúčastnili exkurzií v jaskyni Driny a na skládke odpadu v Trnave. Cieľom tohto dňa a pre žiakov vytvorených aktivít bolo budovanie pozitívneho vzťahu k prírode a jej spoznávanie, priblíženie správneho separovania odpadu, jeho následné spracovanie a negatívne vplyvy na prírodu pri jej znečisťovaní. Žiaci si z exkurzií odniesli množstvo zaujímavých a dôležitých informácií a veríme, že aj vďaka tomu si budú našu planétu Zem viac chrániť a vážiť.

          • A taste of English 👍

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album A taste of English.

            Žiaci ôsmeho ročníka dnes, 24. apríla 2023, zažili prospešný pracovný seminár skutočnej angličtiny. Počas piatich vyučovacích hodín si precvičili svoje schopnosti rozprávať a porozumieť angličtine so skúseným a kvalifikovaným anglickým lektorom. Dnes sa angličtinu učili prostredníctvom hrania rolí, aktivít zameraných na komunikáciu a porozumenie a vedomostných kvízov. Deň plný angličtiny si naozaj užili plnými dúškami. 

          • Zápis detí do materskej školy na šk. rok 2023/2024

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Horné Orešany po dohode so zriaďovateľom oznamuje rodičom, že zápis detí na predprimárne vzdelávanie v materskej škole na školský rok 2023/2024 sa uskutoční   v termíne:

            02.05.2023 – 12.05.2023  v čase od 8.00 – 15.00hod. v budove materskej školy.

             

            Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti v zmysle § 59 a 59a  zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Dieťa sa na predprimárne vzdelávanie prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú podáva zástupkyni materskej školy. Žiadosť o prijatie podpisujú obaja zákonní zástupcovia.

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie pošlite elektronickou formou (od 01.05.2023), ktorú nájdete na webstránke: https://mshorneoresany.edupage.org/, vytlačenú, podpísanú a potvrdenú od všeobecného lekára pre deti a dorast s údajom o povinnom očkovaní prineste do MŠ od 02.05.2023-12.05.2023.

             

            Alebo:

            Písomnú žiadosť si môžete prevziať v materskej škole a po vyplnení a potvrdení o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast s údajom o povinnom očkovaní odovzdať v stanovenom termíne. Na zápis si treba priniesť rodný list dieťaťa.

            Podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie

            Prednostne sa prijíma:

            • dieťa, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, t.j. dieťa, ktoré dosiahne 5 rokov do 31.8.2023,
            • dieťa, ktoré dovŕšilo šiesty rok veku a pokračuje v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.

            Ostatné podmienky prijímania, ktoré sa budú uplatňovať v prípade, ak počet evidovaných žiadostí na predprimárne vzdelávanie bude vyšší ako voľná kapacita materskej školy:

            • dieťa narodené do 31.8.2020,
            • dieťa s trvalým pobytom v Horných Orešanoch,
            • dieťa, ktorého rodičia podali žiadosť o predprimárne vzdelávanie v materskej škole  v dvoch po sebe nasledujúcich rokoch,
            • dieťa, ktorého súrodenec už navštevuje materskú školu,
            • dieťa, ktoré je v starostlivosti jedného zákonného zástupcu.

            Do materskej školy sa prijímajú deti, ktoré majú vytvorené základné hygienické a sebaobslužné návyky (pýta sa na WC, vie si umyť ruky s vyhrnutými rukávmi, vie sa samostatne najesť a napiť z pohára, vie sa aspoň čiastočne obliecť, obuť).

            Rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa do materskej školy a určení adaptačného alebo diagnostického pobytu bude rodičom odovzdané do 15. júna 2023.

            Každý rodič je povinný si toto rozhodnutie prevziať v stanovenom termíne.

          • Výsledky okresného kola GEO

          • Na našej škole žiakov geografia baví, o čom svedčia aj pravidelné úspechy v olympiádach. Tento rok sa úspešnými riešiteľmi okresného kola stali Ján Papranec a Matej Kimlička. Krásne druhé miesto patrí Ondrejovi Paprancovi. Víťazovi blahoželáme a želáme veľa šťastia v krajskom kole!

          • Deň finančnej gramotnosti - 4. apríl 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň finančnej gramotnosti - 4. apríl 2023.

            Žiaci sa moderným a hravým spôsobom učili ako zodpovedne pristupovať k financiám. Všetci žiaci našej školy si priniesli do školy rôzne predmety, ktoré vymieňali medzi sebou navzájom. Týmto spôsobom si vyskúšali výmenný obchod, ktorý je najstarším spôsobom platenia a obchodovania vôbec. Táto aktivita deti veľmi bavila. Do našej školy prišli fundovaní ľudia z Ministerstva financií SR, aby žiakov oboznámili s finančnou gramotnosťou v programe „Financie v lavici“. Formou výkladu a prezentácií bola deťom priblížená daná problematika. Ďalšie aktivity boli spoločenské hry s finančným zameraním, tvorba rodinného rozpočtu, pracovné listy s nápaditými úlohami k téme finančnej gramotnosti. Tento deň bol pre žiakov prospešný, obohacujúci a zároveň zábavný.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje