• Pozdrav stolnotenistov

          • Ahojte stolnotenisti,

            10. detský medzinárodný stolnotenisový turnaj máme úspešne za sebou. Nakoniec do Horných Orešian zavítalo rekordných 75 detí z troch krajín. Užívame si chvíľku eufórie a už teraz sa tešíme na ďalší, 11. turnaj, ktorý sa uskutoční dňa 12. októbra 2024. Snáď sa vám všetkým u nás páčilo a my veríme, že radi k nám zavítate i na budúce. Výsledky a aj fotografie nájdete na našom webe -https://stolnotenisovyturnaj.eu/vysledky/vysledky-2020-2029/vysledky-2024/24-02-horne-oresany-10-detsky-turnaj/ 

            Ďakujeme všetkým za účasť, členom O.Z. Betonári za skvele odvedenú prácu, kuchárovi Pištovi za parádne cestoviny a aj obci za to, že môžeme túto jedinečnú akciu u nás organizovať. Vidíme sa o pol roka :-)))

            Drahomír Malíšek

          • Pozvánka do knižnice na literárnu besedu

          • Ahojte priatelia, deti, rodičia, starí rodičia. 

            Obecná knižnica v Horných Orešanoch pozýva všetkých na literárnu besedu. Pozvanie medzi nás prijal výborný spisovateľ, skladateľ a zabávač Braňo Jobus. 

            Kedy? 15.3.2024 od 16:30 hod. 

            Kde? Kultúrny dom Horné Orešany

            Okrem zaujímavo-vtipného hosťa sa môžete tešiť aj na sprievodný program: tvorivé dielne a knižnú burzu. 

            Prídite aj vy s nami osláviť Marec mesiac knihy. 

            Vstup je zdarma. 

            Tešíme sa na Vás.

          • Hollého pamätník - 2. stupeň

          • Žiaci druhého stupňa sa zúčastnili triedneho a následne školského kola súťažnej prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe detských recitačných kolektívov a divadiel poézie Hollého pamätník 2024. Súťaž je súčasťou Hviezdoslavovho Kubína. Žiaci sú vedení k hlbšiemu poznávaniu literatúry a prostredníctvom prednesu sprostredkovávať literárne hodnoty širšej verejnosti.

            Porota následne vyhodnotila prednes všetkých  zúčastnených žiakov.

            Na prvom mieste vo svojej kategórii sa umiestnila s prózou žiačka ôsmeho ročníka Monika Demová, ktorá postupuje do obvodného kola. V ďalšej kategórii sa umiestnil na 2. mieste žiak siedmeho ročníka Adam Christov a na treťom mieste sa umiestnila šiestačka Vanda Kimličková. Všetkým výhercom gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalšom spoznávaní literatúry prostredníctvom prednesu.

          • Hollého pamätník

          • Dňa 15.2. 2024 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hollého pamätník. Zúčastnilo sa 13  detí z 1. stupňa. V poézii získal 1. miesto Mathias Cisár /4. ročník/, 2. miesto obsadila Magdalénka Macková /4. ročník/ a na 3. mieste sa umiestnil Matias Nyustyin /4. ročník/. V próze získala 1. miesto Hanka Cisárová /3. ročník/, na 2. mieste sa umiestnil Matúško Pisarovič /2. ročník/ a 3. miesto obsadila Eliška Oravcová /3. ročník/. Žiaci boli odmenení krásnymi knihami a ostatní zúčastnení dostali sladkú odmenu.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom za skvelý výkon a odvahu. Tešíme sa na Vás o rok.

          • Rýchla pozvánka pre rodičov ôsmakov a deviatakov

          • Vážení rodičia, milí žiaci 8. a 9. ročníka, dnes sa pod záštitou portálu BezKriedy.sk uskutoční online Veľtrh stredných škôl pre žiakov ZŠ. Súčasťou akcie je atraktívny Zábavný výber SŠ s UMELOU INTELIGENCIOU. Po vyplnení online dotazníka, AI žiakovi vyhodnotí jeho odpovede a poradí najvhodnejšie povolanie. Žiaci sa o sebe môžu dozvedieť niečo nové, možno niečo, čo o sebe doteraz nevedeli a určite niečo zábavnéNa veľtrhu odpovedajú školy na otázky žiakov a rodičov. Účastníci si vedia prezerať aj všetky chaty ostatných žiakov so školami, kde sa dozvedia nové informácie a môžu sa nechať inšpirovať. Neváhajte, Veľtrh a Zábavný výber povolania s AI je dostupný dnes od 14:00 do 20:00. Viac informácií nájdete na portáli:www.bezkriedy.sk

             

             Veľtrhu sa zúčastnia stovky stredných škôl z celého Slovenska,

            • uskutoční sa na portáli www.hladajskolu.sk pod záštitou Zborovna.sk a BezKriedy.sk,

            • dňa 15.2.2024 od 14:00 do 20:00,

            • je určený pre deviatakov a ich rodičov,• cieľom je zlepšiť informovanosť žiakov a ich rodičov a pomôcť im vo výbere SŠ,

            • počas veľtrhu budú môcť žiaci a ich rodičia priamo chatovať so zástupcami stredných škôl,

            • magnetom pre žiakov je Zábavný výber SŠ s UMELOU INTELIGENCIOU.

          • Okresné kolo dejepisnej olympiády

          • Dňa 5. februára 2024 sa štyria žiaci našej školy pasovali s otázkymi z dejepisu v okresnom kole dejepisnej olympiády. Konkurenica bola veľká. V kategórii C (9. roč.) sa na krásnom 7. mieste umiestnila Nina Lužáková a na 10. mieste Miroslav Bujalka. Obaja boli úspešnými riešiteľmi. V kategórii D (8.roč.) nás reprezentoval Michal Geršič, ktorý sa umiestnil na 8. mieste  a v kategórii E (7. roč.) zabojovala Erika Griflíková, ktorá obsadila 12.miesto.

            Žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme veľa úspechov v budúcich súťažiach.

          • Podporte stolný tenis pre deti

          •  PODPORTE STOLNÝ TENIS PRE DETI, MLÁDEŽ A DOSPELÝCH V TRNAVSKOM REGIÓNE SMS HLASOVANÍM !!!

            ..... Zapojili sme sa do výzvy Trnavskej župy "Tvoríme kraj" a s našim projektom sme postúpili do verejného ON LINE HLASOVANIA. AJ VÁŠ HLAS POMÔŽE K TOMU, aby sme získali dostatočnú podporu verejnosti a tým aj finančné prostriedky na zrealizovanie našich plánov!

            AKO HLASOVAŤ ?

            1. Navštívte web, kde získate podrobné informácie a pozorne si prečítajte návod - https://stolnotenisovyturnaj.eu/
            2. Ak viete ako hlasovať, kliknite na priamy hlasovací link Trnavského samosprávneho kraja - https://tvorimekraj.trnava-vuc.sk/
            3. Nájdite si náš projekt (zvoľte okres Trnava) s názvom - "Amatérsky stolný tenis pre deti, mládež a dospelých v Trnavskom regióne"
            4. Treba hlasovať za 3 projekty - za náš projekt a treba hlasovať aj za ďalšie dva, inak je hlasovanie neplatné. Ďalšie dva projekty môžu byť zvolené podľa Vášho uváženia, môžu byť aj z iného okresu v Trnavskom kraji.
            5. Dôkladne prosím vyplňte formulár. Po odoslaní ho treba potvrdiť aj kódom, ktorý Vám príde v SMS
            6. SMS hlasovanie je bezplatné, trvá cca 1 min.
            7. Môžete hlasovať z viacerých telefónov zo všetkých možných SIM kariet. Preto prosím zapojte do hlasovania príbuzných, známych, susedov, oslovte priateľov, zdieľajte mailom, na sociálnych sieťach, FB, Instagram ... proste všade, kde sa len dá. Každý hlas nám pomôže a je pre nás veľmi dôležitý.

             

            TOTO JE JEDNA Z MOŽNOSTÍ, AKO MÔŽETE KVALITU STOLNÉHO TENISU V NAŠOM REGIÓNE PODPORIŤ A OVPLYVNIŤ AJ VY!. HLASOVANIE PREBIEHA LEN DO 25. FEBRUÁRA 2024 do 23:59!

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje