• Okresné kolo MacDonald´s Cup

          • Dňa 16.4. 2024 sa vybraní žiaci III. a IV. ročníka zúčastnili okresného kola futbalovej súťaže MacDonald`s Cup v zmiešaných družstvách. Súťaž prebiehala v ZŠ Kornela Mahra v Trnave. I keď sa nám prvé dva zápasy nie príliš vydarili, nakoniec sme „naplno nakopli motory“ a druhé dva zápasy sme s prehľadom vyhrali. Umiestnili sme sa na peknom 3. mieste. Touto cestou chcem poďakovať našim žiakom a žiačkam za reprezentáciu školy. Treba spomenúť, že tím svojím výkonom a nasadením veľmi podržal Tomáš Denkoci. Tiež chcem poďakovať trénerom TJ Iskra (p. Dvornák, p. Branišovič, p. Remenár) za pomoc pri organizovaní akcie a tiež za ich čas, ktorý venujú deťom.

             Mgr. Ivana Tokár

          • Deň narcisov - štvrtok 18. apríla 2024

          • Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v našej škole konať vo štvrtok 18. apríla. 

            Žiaci deviateho ročníka budú vo štvrtok chodiť po škole a vložením hotovosti do pokladničky budú žiaci a zamestnanci môcť prispieť na  aktivity Ligy proti rakovine.

            Pripnutím žltého kvetu na znak solidarity s ľuďmi s rakovinou si predstavíme konkrétneho pacienta. Na Slovensku ich totiž ročne pribúda 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho postihlo toto náročné ochorenie.

            V mene Ligy proti rakovine vopred ďakujeme za ľubovoľný finančný príspevok.

          • Envirodeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Envirodeň.

            Dnes, 11. apríla 2024, sa na našej škole uskutočnil Environmentálny deň, počas ktorého mali žiaci blokovú výučbu zameranú na recyklovanie a Deň Zeme. Najprv mali žiaci možnosť si vypočuť výchovný koncert skupiny AMOS-Šipkovský, počas ktorého sa dozvedeli zaujímavé fakty o zemeguli a vode. Žiaci mali ďalej pripravený dotazník, v ktorom označili spôsoby, akými separujú odpad a vyjadrili sa k rôznym problémom sveta. Nakoniec sa všetci žiaci školy rozhodli, že pomôžu našej dedinke a vytvoria tak krajšie prostredie pre všetkých občanov Horných Orešian. Žiaci si zobrali plastové mechy a rukavice a pozbierali akékoľvek odpadky rozhádzané po okolí. Dokopy vyzbierali 15 mechov odpadu, ktoré následne vytriedili do plastov, skla a komunálneho odpadu. Tento deň bol veľmi príjemným prežitím krásneho slnečného dňa. Žiaci boli disciplinovaní a pracovali podľa pokynov.

          • Bloková výučba

          • Dnes, v utorok 26. marca 2024, sa na našej škole uskutočnil deň blokovej výučby, pod názvom MEDIÁLNY DEŇ. Počas tohto dňa mali žiaci prvého a druhého stupňa príležitosť sa porozprávať s úspešnou dabingovou herečkou Lindou Zemánkovou. Pani Zemánková žiakom pripravila zaujímavú prezentáciu svojej tvorby a umožnila žiakom vyskúšať si dabing priamo v škole. Žiaci zistili, aké náročné je povolanie dabingového herca a je potrebné veľa čítať a vzdelávať sa. Neskôr mali žiaci celej školy divadelné predstavenie O troch grošoch. Išlo o príbeh klasickej slovenskej rozprávky z dielne Pavla Dobšinského. V divadelnom predstavení herci zachovali pôvodnú myšlienku, no prepojili ju s modernými prvkami, tak aby skrytý odkaz tejto rozprávky bol prerozprávaný jazykom, ktorý je blízky dnešným deťom. Zaviedli deti do sveta rozprávok, ktorý bol plný veršov, humoru a pesničiek. Deti prežili s hrdinami rozprávky napínavé dobrodružstvá a dnešný deň si veľmi užili.

          • Okresné kolo geografickej olympiády

          • Naši ôsmaci sa opäť zúčastnili okresného kola geografickej olympiády v Trnave dňa 12.3.2024. Matej Kimlička a Ondrej Papranec sa stali úspešnými riešiteľmi. Reprezentoval nás aj Michal Geršič, ktorému chýbal len jeden bod na úspešné umiestnenie. Súťažiacim blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Tretiaci v obecnej knižnici

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tretiaci v obecnej knižnici.

            Dňa 21.3.2024 žiaci 3. ročníka tiež navštívili pri príležitosti marca, mesiaca knihy, obecnú knižnicu v Horných Orešanoch. Pre žiakov boli pripravené zaujímavé aktivity na tému- rozprávka. Zoznámili sa s tvorbou známeho dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena a prečítali si jednu z jeho najznámejších rozprávok.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje