• Slávnostné odovzdávanie vysvedčení

          • V piatok 28. júna 2024 sa budú žiakom odovzdávať vysvedčenia za šk. rok 2023/2024.

            O 8:00 hod. sa uskutoční dobrovoľná sv. omša v kostole v Horných Orešanoch. Účasť je dobrovoľná.

            Slávnostné ukončenie šk. roka a rozlúčka s deviatakmi sa uskutoční od 9:00 hod.Kultúrnom dome v Horných Orešanoch. Po programe odchádzajú žiaci, okrem deviatakov, pod vedením svojich pani učiteliek do tried, kde im budú odovzdané vysvedčenia a pre najlepších z najlepších odmeny.

            ŠKD je v bežnej prevádzke od 6:00 hod. do 16:30 hod.

            Ak sa žiaci nechcú v tento deň stravovať, majú možnosť sa cez EduPage z obeda odhlásiť.

          • Chutná bodka za hodinami ETV

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Chutná bodka za hodinami ETV.

            Posledná ETV piatakov a šiestakov sa niesla v duchu príjemných raňajok. Žiaci priniesli z domu domácu paštétu, kváskový chlebík, ovocie a Peťo čokoládovú fontánu. Lenka doma napiekla výborné cookies. Hodinu sme si užili a bola skvelou bodkou za tohtoročnou ETV.

          • Naši dobrovoľníci

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Naši dobrovoľníci.

            Každý rok odmeňujeme našich šikovných dobrovoľníkov školským výletom. Dnes si mohli pochutiť na výborných burgroch v Šiestom hriechu. Všetkým veľmi chutilo a tento luxusný obed si veľmi užili. Dobrovoľníkom ďakujeme za trpezlivosť a náročnú prácu, ktorú počas celého roka vykonávali.

          • Besedy o sociálnych sieťach

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Besedy o sociálnych sieťach.

            Aj krátko pred letnými prázdninami v škole nezaháľame a ďalej sa vzdelávame. Dnes, 25. júna 2024, sa žiaci 6. až 9. ročníka zúčastnili besedy o sociálnych sieťach a ich nebezpečenstvách. Žiaci sa dozvedeli veľa o vplyve sociálnych sietí, fungovaní algoritmov, najmä algoritmu TikToku a o nebezpečenstvách nadmerného konzumovania sociálnych sietí. Beseda sa venovala aj veľmi dôležitej téme kyberšikany, ako sa prejavuje, ako proti nej bojovať, čo robiť v prípade, že sme svedkom kyberšikany. Dozvedeli sa viac o konšpiračných teóriách, konfirmačnom skreslení a na koniec dostali viacero odporúčaní ako sa vyhnúť nadmernému konzumovaniu sociálnych sietí.

          • Školský výlet prváčikov (a druháčikov)

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet prváčikov (a druháčikov).

            Dňa 24. 6. sa prváci a druháci v rámci školského výletu vybrali do Smoleníc, kde navštívili miestnu Včelovinu, v ktorej mali pripravený bohatý program zo života včiel. Mali možnosť ochutnávať sladké medíky a vyrobiť si vlastnú sviečku. Taktiež si mohli zakúpiť aj rôzne pekné suveníry. Po skončení programu sme sa vybrali cez les pod Smolenický zámok, kde sa mohli deti zahrať na lúke. Zmrzlina bola osviežujúcim ukončením nášho výletu. Deti boli s výletom veľmi spokojné.

          • Šprint

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šprint.

            Deti 2. oddelenia si tentokrát zmerali sily v šprinte. Súťaž bola veľmi tesná, rozhodovali stotiny sekundy. Na prvých troch miestach sa umiestnili: Filip Rízek (1. miesto), Nina Smeláková (2. miesto) a Michal Horváth (3. miesto).

          • Pozvanie

          • Knižnica Horné Orešany, ZŠ a Mš Horné Orešany, oz Lomoz a JDS miesta organizácia Horné Orešany vás srdečne pozývajú do Letnej čitárne s názvom  “Babička, čítaj mi.” Pozvanie čítať, pre vás milé detičky, prijali 2 babičky. Ako prvá nám predstaví svoje knižky a aj nám zo svojej autorskej tvorby prečíta pani Gabriela Spústová-Izakovičová a o týžden neskôr príde medzi nás pani Beátka Žáková. Taktiež nebudú chýbať tradično-netradičné tvorivé dielne s Ivkou. 

            Tešíme sa na vás. 

          • Návšteva ZOO Zlín - Skvelý deň plný zážitkov

          • Včera, 18. júna, sme so žiakmi 4. až 9. ročníka navštívili ZOO Zlín. Tento výlet sa stal pre všetkých nezabudnuteľným zážitkom. Žiaci mali možnosť vidieť množstvo rôznych zvierat a dozvedieť sa o nich zaujímavé informácie.

            Počas celého dňa nás sprevádzala skvelá nálada a zábava. Cesta autobusom bola plná spevu a radosti, a aj keď bolo horúco, nikomu to neubralo na dobrej nálade. Žiaci si mohli užiť teplé slnečné počasie a spoznať rôzne exotické zvieratá.

            Aj keď niektorých po dlhom dni trošku boleli nohy, všetci sme sa zhodli, že to stálo za to. Počas celého výletu panovala príjemná atmosféra a žiaci sa vrátili šťastne a plní nových dojmov.

          • Gratulujeme!

          • Žiak našej školy, Mathias Cisár, sa zúčastnil Grand finále celoslovenskej súťaže Sieň slávy so Smartbooks. Sme nesmierne hrdí na jeho úsilie a odhodlanie, ktoré preukázal. Jeho účasť v tak prestížnom podujatí je dôkazom jeho talentu a tvrdej práce. Srdečne mu gratulujeme k tomuto skvelému úspechu a prajeme mu mnoho ďalších úspechov v budúcnosti!

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje