• „Vyhraj IT Techniku pre svoju školu“

          • spoločnosť LIDL vyhlasuje súťaž pre školy

            Súťaž prebieha v čase od 02.05.2022  – 30.06.2022 .

            Princíp je veľmi jednoduchý. Od 2.5.2022 dostane každý zákazník za nákup nad 20 eur pri pokladnici balíček, ktorý bude obsahovať nálepky do Knižky Slovenskô ako maľované a rovnako aj hlasovaciu kartičku. Prostredníctvom unikátneho kódu na tejto hlasovacej kartičke bude mať zákazník možnosť odovzdať svoj hlas vybranej základnej alebo strednej škole. Hlasovanie bude prebiehať na stránke www.malovaneslovensko.sk. Do súťaže boli zaradené všetky základné a stredné školy na Slovensku a tieto boli rozdelené do ôsmich kategórií podľa počtu žiakov. Pre školy sme pripravili mimoriadne zaujímavé výhry. Víťaz každej kategórie, ktorý dostane najviac hlasov, získa IT techniku podľa vlastného výberu v prislúchajúcej cenovej hladine od 5.000 eur až po 40.000 eur. Viac informácií nájdete tu: https://www.lidl.sk/c/malovaneslovensko/s10012393

            Hlasujte za našu školu :)

          • Envirodeň

          • 22. apríla 2022 - bloková výučba ku Dňu Zeme

            V rámci blokovej výučby Envirodňa navštívili 22.4.2022 ročníky 7., 8. a 9. atómovú elektráreň Jaslovské Bohunice. Cieľom bolo dozvedieť sa niečo nové o správnom fungovaní elektrárne, rôznych druhoch energií, najmä však o tej jadrovej. Informácie nám boli odprezentované odborníkmi, ktorí tam dlhé roky pracujú. Boli milí, ochotní, vzdelaní a okrem toho, že našich žiakov zabavili rôznymi pokusmi, tak naše vedomosti obohatili o informácie týkajúce sa histórie tejto elektrárne, plánoch do budúcna či práce samotných reaktoroch. Na záver nás čakala ešte okružná jazda autobusom so sprievodcom, ktorý nám celý areál elektrárne ukázal a okomentoval. 

            Žiaci prvého stupňa absolvovali vzdelávacie aktivity o prírode a dôležitosti ochrany včelstva pre zachovanie života na Zemi. Zahrali sa na včelárov a užili si krásny deň v Smoleniciach.

            Piataci a šiestaci si užili exkurziu do jedinej sprístupnenej jaskyne na západnom Slovensku - jaskyne Driny.

          • Zápis detí do materskej školy na šk. rok 2022/2023

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Horné Orešany po dohode so zriaďovateľom oznamuje rodičom, že zápis detí na predprimárne vzdelávanie v materskej škole na školský rok 2022/2023 sa uskutoční v termíne:

            02. 05. 2022 – 13. 05. 2022 v čase od 8.00hod.- 15.00 hod. v budove materskej školy.

            Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti v zmysle zákona NR SR 209/2019 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 541/2021 Z. z. o materskej škole.

            Dieťa sa na predprimárne vzdelávanie prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú podáva zástupkyni materskej školy. Žiadosť o prijatie podpisujú obaja zákonní zástupcovia.

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie pošlite elektronickou formou (od 01.05.2022), ktorú nájdete na webstránke: https://mshorneoresany.edupage.org/, vytlačenú, podpísanú a potvrdenú  od všeobecného lekára pre deti a dorast s údajom o povinnom očkovaní prineste do MŠ od 02.05.2022-13.05.2022.

            Alebo:

            Písomnú žiadosť si môžete prevziať v materskej škole a po vyplnení a potvrdení o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast s údajom o povinnom očkovaní odovzdať v stanovenom termíne. Na zápis si treba priniesť rodný list dieťaťa.

             

            Podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie

            Prednostne sa prijíma:

            • dieťa, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, t.j. dieťa, ktoré dosiahne 5 rokov do 31.8.2022,
            • dieťa, ktoré dovŕšilo šiesty rok veku a pokračuje v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.

            Ostatné podmienky prijímania, ktoré sa budú uplatňovať v prípade, ak počet evidovaných žiadostí na predprimárne vzdelávanie bude vyšší ako voľná kapacita materskej školy:

            • dieťa narodené do 31.8.2019,
            • dieťa s trvalým pobytom v Horných Orešanoch,
            • dieťa, ktorého rodičia podali žiadosť o predprimárne vzdelávanie v materskej škole v dvoch po sebe nasledujúcich rokoch,
            • dieťa, ktorého súrodenec už navštevuje materskú školu,
            • dieťa, ktoré je v starostlivosti jedného zákonného zástupcu.

            Do materskej školy sa prijímajú deti, ktoré majú vytvorené základné hygienické a sebaobslužné návyky (pýta sa na WC, vie si umyť ruky s vyhrnutými rukávmi, vie sa samostatne najesť a napiť z pohára, vie sa aspoň čiastočne obliecť, obuť).

            Rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa do materskej školy a určení adaptačného alebo diagnostického pobytu bude rodičom odovzdané do 15. júna 2022.

            Každý rodič je povinný si toto rozhodnutie prevziať v stanovenom termíne.

             

          • Veľkonočné prázdniny

          • 14. - 19. apríla 2022

            Všetkým žiakom, rodičom a zamestnancom ZŠ s MŠ Horné Orešany želáme krásne veľkonočné sviatky. V škole sa uvidíme opäť v stredu 20. apríla 2022.

             

            Pred  nástupom  treba v stredu do 7:30 hod. poslať "Vyhlásenie o bezpríznakovosti."

          • Hlasovanie za logo školy

          • Školská kolekcia

             Krásny deň všetkým, máme pre Vás jedno skvelé prekvapenie!

            Do školy prichádza nová školská kolekcia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte do 15.4.2022 o tom, ktorý z troch motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nielen mikiny a tričká, ale aj tepláky, batohy, čiapky a ďalšie kúsky :-) Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/0d16014b

             

          • Mediálny deň

          • so zameraním na čitateľskú gramotnosť a kritické myslenie

            Naši žiaci prvého stupňa sa 31. marca 2022 zúčastnili Mediálneho dňa, počas ktorého navštívili miestnu knižnicu v Horných Orešanoch.

            Pre týchto žiakov si tiež pripravila pani spisovateľka Oľga Kohútiková prezentáciu vlastnej tvorby.

            Žiaci druhého stupňa sa počas dňa zamerali na médiá a sociálne siete.   Niektorí žiaci si zhromažďovali informácie a spracovávali ich. Výsledným výstupom z Mediálneho dňa boli natočené reportáže, ktoré si spoločne na konci dňa zhodnotili.

            Ďalšia časť žiakov sa zamerala na konkrétnu sociálnu sieť – instagram. Vytvorili si spoločný triedny účet na sociálnej sieti a spoločne zisťovali, aké je byť v dnešnej dobe „influencerom“. Žiaci postupovali podľa presných pokynov.

            Špeciálnu hodinu mali žiaci siedmeho ročníka. Pán spisovateľ Daniel Hevier prijal ich pozvanie a zúčastnil sa online hodiny. Žiakom porozprával o svojom živote a inšpiroval ich v rôznych smeroch. Siedmaci boli z jeho rozprávania nadšení.

            Program dnešného dňa žiakov veľmi zaujal, boli aktívni a svojimi nápadmi prispeli k zaujímavým výstupom.

          • Testovanie 9

          • Riaditeľské voľno pre žiakov 5.- 8. ročníka

            Rozhodnutím riaditeľky školy ZŠ s MŠ Horné Orešany so súhlasom zriaďovateľa bude 6. apríla 2022, t.j. v stredu, udelené žiakom 5. až 8. ročníka

            riaditeľské voľno z organizačných dôvodov - Testovanie 9.

            Žiaci sú automaticky odhlásení zo stravy.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje