• Charitatívna zbierka - Biela pastelka

          • Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

             

            Charitatívna zbierka bude prebiehať u nás v škole od dnes, 20. septembra do pondelka 25. septembra 2023.

             

            Za akúkoľvek podporu vám ďakujeme.

             

          • Nezabudnutí susedia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nezabudnutí susedia.

            Dnes sme sa v triede deviatakov zišli, pretože si Slovensko 9. septembra pripomína Deň obetí holokaustu a rasového násilia. 9. septembra 1941 začal v slovenskom štáte platiť Židovský kódex, vládne nariadenie o právnom postavení Židov, ktoré obsahovalo množstvo protižidovských predpisov, v rámci ktorého stratili svoje občianske i ľudské práva. V kronike ľudstva je už zapísaných veľa smutných historických udalostí. Preto nezabúdajme! Aj dnes sú v našej spoločnosti prítomné útoky a vyjadrenia rasistického charakteru a priamej alebo nepriamej diskriminácii čelia viaceré skupiny občanov. Neopakujme chyby minulosti. Je potrebné si pripomínať minulosť, uctiť si všetky obete holokaustu a nahlas sa vyjadriť proti prejavom rasovej neznášanlivosti, xenofóbie a diskriminácie. Toto pietne podujatie sa dnes 8. septembra organizovalo vo viacerých slovenských mestách, jedným z týchto miesť bola ja naša škola. Ďakujem žiakom za spoluprácu a za ich účasť.

          • Oznam o rodičovskom združení

          • Vážení rodičia, pozývame vás na plenárne a triedne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v stredu 13. septembra 2023 o 16:30 hod. v triedach vašich detí.

            Tešíme sa na vašu účasť! 

          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/2024

          • Prázdniny sa pominuli, začína sa škola. 

            Naša škola nedočkavo vás všetkých už volá!

             

            Slávnostné otvorenie nového šk. roka 2023/2024 sa uskutoční v pondelok 4. septembra 2023. O 8:00 hod. sa uskutoční dobrovoľná sv. omša v kostole v Horných Orešanoch. O 9:00 hod. v Kultúrnom dome v Horných Orešanoch sa všetkým žiakom, rodičom a najmä prváčikom prihovorí pani riaditeľka.

             

            Školský klub detí bude v prevádzke od utorka 5. septembra 2023 od 6:00 hod. 

            Školská jedáleň začne obedy pre žiakov školy vydávať od utorka 5. septembra 2023.

             

          • Oznam vedúcej Školskej jedálne

          •     Vedúca školskej jedálne žiada rodičov, ktorí prihlásili svoje deti na stravovanie na škol. rok 2023/2024, aby uhradili ku dňu 15. septembra 2023 zálohovú platbu v sume 30,- € na stravu. Za deti, ktoré majú vyššie preplatky ako 30,- € nemusia platiť zálohovú platbu. Informáciu o preplatkoch, resp. nedoplatkoch dostanú rodičia v samostatnej správe.

                Réžia za každý mesiac sa musí platiť 0,20 € za jeden odobratý obed, t.j. 4,- € mesačne od septembra 2023 do júna 2024.

                 Zápisný lístok na stravu si rodičia môžu prevziať v ŠJ od zajtra do 30.8.2023 v čase od 6:30 - 14:30 hod

             

             

                                            

          • Ponuka práce v školskej jedálni

          • ZŠ s MŠ Horné Orešany hľadá do svojho kolektívu kuchárku do školskej jedálne s možným nástupom 1. septembra 2023. Výhodou je výučný list a prax v odbore.

             

            Pre viac informácií volajte na t.č.: 0948 104 895

            Žiadosti posielajte na mailovú adresu: linda.rabarova@mail.com

          • Pozvánka od OZ Lomoz a OcÚ Horné Orešany

          • V sobotu 5. augusta od 18.00 hod. sa v areáli TJ Iskra bude konať podujatie Letné kino, ktorého súčasťou budú aj predajné trhy. Jeden zo stánkov bude mať pod palcom ZRPŠ našej ZŠ a MŠ Horné Orešany. Členky ZRPŠ ponúknu svoje vlastnoručne zhotovené výrobky a koláčiky, pričom výťažok z predaja venujú škole na nákup potrebných vecí. (Tak ako býva zvykom na Vianočnej akadémii.)

            V prípade nepriaznivého počasia sa bude podujatie konať v kultúrnom dome.

            Program:

            18.00 - Predajné trhy, tvorivé dielne pre deti

            19.00 - Program pre deti - Cirkus-kus: Mr. Silák

            20.30 - Celovečerný film Želanie k narodeninám

            Organizátorom podujatia je OZ Lomoz v spolupráci s OcÚ Horné Orešany.

          • Rozlúčka s deviatakmi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka s deviatakmi.

            Dnes sme slávnostne ukončili šk. rok 2022/2023. Pani riaditeľka nám všetkým zaželala krásne prázdniny, plné oddychu. Najviac sme sa potešili predstaveniu, ktoré si pre nás pripravili deviataci, ktorí sa so školou rozlúčili tančekom a spomienkovou prezentáciou. Želáme im všetko najlepšie do ďalšieho života, nech sa im na nových školách darí, nech si nájdu úžasný kolektív, nech z nich vyrastú krásni, úspešní ľudia.

          • Odmena pre dobrovoľníkov

          • Sme radi, že v našej škole máme žiakov s veľkým srdcom, ktorí sú ochotní obetovať svoj voľný čas, aby pomohli druhým. Skupina dobrovoľníkov každý pondelok doučovala mladších žiakov, pomáhala im s úlohami, prípravou na písomky a odpovede. Pomoc s učením nie je vôbec jednoduchá, najmä keď sa žiaci vyhovárajú, nechce sa im robiť a neustále je potrebné hľadať nové spôsoby, ako ich zaujať. Napriek tomu to dobrovoľníci nevzdali a vydržali až do konca. Odmenou za ich vytrvalú a obetavú prácu je pochvala riaditeľom školy a posedenie v trnavskej Synagóge, kde si žiaci pochutili na dobrých raňajkách. Dobrovoľníkom ďakujeme a veríme, že každý rok nájdeme žiakov, ktorí budú ochotní pomôcť.

            Dobrovoľníci: Diana Dubovská, Rebecca Rábarová, Dana Babóšová, Tamara Šafáriková, Zuzana Hincová, Linda Plichtová, Miroslav Bujalka. Sem-tam prišli pomôcť: Juliana Ševčíková a Patrícia Griflíková.

          • Školský výlet tretiakov a štvrtákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet tretiakov a štvrtákov.

            Dňa 27. 6. 2023 boli žiaci tretieho a štvrtého ročníka na školskom výlete v Bojnej na Ranči pod Babicou. Žiaci mali možnosť vidieť vo Westernovom mestečku vystúpenie sokoliarov a viac ako 40 druhov zvierat. Areál poskytol priestor deťom na zábavu i relax. Deti si odniesli množstvo zážitkov a tento deň bol pre ne veľmi zaujímavý.

          • Školský výlet druhostupniarov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet druhostupniarov.

            Žiaci druhého stupňa sa 26. júna 2023 poriadne vybláznili na koncoročnom školskom výlete. 90 žiakov vyrazilo za zábavou do trampolínového parku Cyberjump v Bratislave. V tomto parku sa nachádzalo 13 druhov herných prvkov (dodge ball, dodge attack - interaktívna hra s hádzaním do terča, otvorené trampolínové ihrisko, slamball ihrisko, high performance aréna, ninja warrior dráha, battle beam dráha, penová jama, airbag, interaktívna stena, wipe out trampolína, trapéza, stena na lezenie). Žiaci si vyskúšali všetky herné prvky, poriadne sa zapotili a nabili sa pozitívnou energiou. Celý čas boli všetci disciplinovaní. Výlet hodnotíme na jednotku.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje